VIP salónky díky kreditkám
amman - Crown Lounge
hodně velký salonek, prakticky půlka galerie nad Duty free shop. V aplikaci je i Plaza Premium Lounge (Departure), který je i pro odlety, ale ten je asi 10x menší, jen jsem nakoukl a rozhodně doporučuji Crown. Ten nejspíš slouží i pro klasické aerolinky... Do cca 13.00 jsou snídaně - klasika, párky, slanina, saláty, humus, rosti apod, včetně ale koutů s kuchaři - čerstvé omelety, dále takové ty jejich placky se sýrem apod. Oběd pak několik teplých jídel, omelety se mění na těstovinový koutek, chlebový na pizza koutek (velmi podobné:)), točená zmrzlina, desert koutek, kávový koutek, alko na baru - víno, perlivé, aperol, čepované pivo, tvrdé včetně černého JW, nealko plechovky a voda v malých lahvích. Za mně velká spokojenost a jeden z nejlepších lounge na LK....
Můžu potvrdit, jediná nevýhoda je že je tam dost hluk, ale to je prostě dané tím otevřeným umístěním v patře nad duty free a stánky s jídlem. Na klidnou relexaci to tedy moc není.
Trocha Saudské Arábie:
* JED, naSmiles Lounge: 7/10, obrovské, rozumně lidí, studené jídlo, teplé pouze na snídaně, obědy a večeře (mezi tím jsou cca 3h mezery), zmrzka super, balené nápoje
* JED, First Class Lounge: 1/10, absolutní propadák, nejhorší salónek, co jsem kdy zažil, jídlo teplé nechutné, byla pouze jakási rozvařená ryba, softdrinky nosí obsluha, která na na půlku vždy zapomene a tváří se, že jí obtěžujete, radši bych čekal na gate
* MED, Hayyak VIP Lounge: 5/10, strašně malé, není prostor na vůbec nic, jídlo v pohodě, croassanty, teplá jídla, přílohy, balené nápoje
* DMM, naSmiles Lounge: 6/10, prázdný příjemný lounge, studené jídlo prima, teplá snídaně nic moc, zmrzka nefungovala, balené nápoje, pozorná obsluha