VIP salónky díky kreditkám
amman - Crown Lounge
hodně velký salonek, prakticky půlka galerie nad Duty free shop. V aplikaci je i Plaza Premium Lounge (Departure), který je i pro odlety, ale ten je asi 10x menší, jen jsem nakoukl a rozhodně doporučuji Crown. Ten nejspíš slouží i pro klasické aerolinky... Do cca 13.00 jsou snídaně - klasika, párky, slanina, saláty, humus, rosti apod, včetně ale koutů s kuchaři - čerstvé omelety, dále takové ty jejich placky se sýrem apod. Oběd pak několik teplých jídel, omelety se mění na těstovinový koutek, chlebový na pizza koutek (velmi podobné:)), točená zmrzlina, desert koutek, kávový koutek, alko na baru - víno, perlivé, aperol, čepované pivo, tvrdé včetně černého JW, nealko plechovky a voda v malých lahvích. Za mně velká spokojenost a jeden z nejlepších lounge na LK....
Můžu potvrdit, jediná nevýhoda je že je tam dost hluk, ale to je prostě dané tím otevřeným umístěním v patře nad duty free a stánky s jídlem. Na klidnou relexaci to tedy moc není.
Trocha Saudské Arábie:
* JED, naSmiles Lounge: 7/10, obrovské, rozumně lidí, studené jídlo, teplé pouze na snídaně, obědy a večeře (mezi tím jsou cca 3h mezery), zmrzka super, balené nápoje
* JED, First Class Lounge: 1/10, absolutní propadák, nejhorší salónek, co jsem kdy zažil, jídlo teplé nechutné, byla pouze jakási rozvařená ryba, softdrinky nosí obsluha, která na na půlku vždy zapomene a tváří se, že jí obtěžujete, radši bych čekal na gate
* MED, Hayyak VIP Lounge: 5/10, strašně malé, není prostor na vůbec nic, jídlo v pohodě, croassanty, teplá jídla, přílohy, balené nápoje
* DMM, naSmiles Lounge: 6/10, prázdný příjemný lounge, studené jídlo prima, teplá snídaně nic moc, zmrzka nefungovala, balené nápoje, pozorná obsluha
Nevím jestli jsem to četl správně, ale končí prémiové kredity, tj. salonky by již nebyly ke kreditce, ale pouze debetce. Chápete to stejně ?
Ve změnách ceníku jsem na rozdíl od článku o rušení kreditek nic neviděl, za mě je hlavní ta změna u obratového kritéria viz " zároveň bude ve sledovaném období provedeno alespoň 10 transakcí u online nebo kamenných Obchodníků debetní nebo kreditní kartou vydanou Bankou pro Klienta k jeho Účtu nebo Kartovému účtu, a tyto karetní transakce budou následně v pořádku zaúčtovány"
Já tedy nevím, ale má to ještě vůbec smysl, když musíš každý měsíc sledovat spoustu kritérií a provádět zbytné platby kartou, abys ušetřil tři stovky za vedení účtu?
Jaká kritéria? V RB se rozhodně sledovat nemusí. Příjem je jasně daný a splní se ihned jak přijde výplata. 10 plateb kartou snad průměrný občan zvládne během pár dní. Samozřejmě pokud někdo nemá požadovaný příjem a chce obcházet podmínky přeposíláním, tak potom dobře mu tak 😃
pokud člověk chtěl mít bonusový 4,0 % úrok (na spořáku) u RB, tak musel těž plnit 10 plateb měsíčně již do teď. Rozdíl v tom tedy nevidím.
Přesně tak, kdo tam má něco na spořáku, tak si těch 10 plateb kartou měsíčně hlídá už teď, takže pro takového člověka žádná změna.
Barney Flyer napsal(a):To sice ano, ale dělám je skrz karty, kde mám cashback, a to u nich není 🤣10 plateb kartou snad průměrný občan zvládne během pár dní 😃
1) aktuálně to vypadá, že 10 plateb bude muset být přímo z dotyčného ex. účtu nebo kreditkou, uvidí se časem, jak se to vyjasní
2) premium kreditka byla vyškrtnuta z pdf souboru o výhodách, možná k ní opravdu už salonky nebudou...
Deset plateb kartou je jakoukoliv kartou je jedno z jakého účtu. Za mě to změna není, jak píšou další výše, stejně to plním kvůli premiovému úroku. Většinou mám za týden splněno a to i s Airbank a jejich 300kč na O2 fakturu :) Za mě jsou to stále sranda podmínky, které žádný plbes nevfiltrují :)
Mimochodem jak to je s tim spořícím účtem?tech 4% se mi aktivuje az po zaplacení 10te platby takze treba od 3tiho..nebo je to pak za celý měsíc zpětně takze i 1 a 2heho se mi zapocitaji úroky?
Započte se celý měsíc, když se v daném měsíci do konce měsíce splní 10 plateb, takže splnit se může klidně poslední den v měsíci a započte se bonus pro celý měsíc
Jorgus napsal(a):Mimochodem jak to je s tim spořícím účtem?tech 4% se mi aktivuje az po zaplacení 10te platby takze treba od 3tiho..nebo je to pak za celý měsíc zpětně takze i 1 a 2heho se mi zapocitaji úroky?
klidně se ptejte přímo v chatu na RB, odpoví vám rychle a konkrétně! Lepší než tady
bugr napsal(a):Deset plateb kartou je jakoukoliv kartou je jedno z jakého účtu. Za mě to změna není, jak píšou další výše, stejně to plním kvůli premiovému úroku. Většinou mám za týden splněno a to i s Airbank a jejich 300kč na O2 fakturu :) Za mě jsou to stále sranda podmínky, které žádný plbes nevfiltrují :)
tak snad si ty poplatky potom užiješ...
"V případě, že plníte podmínku depozit, pak stačí provést 10 plateb jednou kartou,
v případě podmínky příchozích plateb je třeba provádět ještě platby a to na všech Exkluzivních účtech."
Plním už teď z důvodu spořáku. Zrychlených 10 plateb se dá splnit na některých terminálech rozdělením jedné platby na 10 a více plateb k jednomu nákupu.
Už vidím ty fronty u samoobslužných pokladen v Lidu, jak tam VIP klienti Rajfky markují lahváče po jednom a kupují je na dluh, aby splnili limit minimálně 10 plateb kreditkou na každém ze všech svých účtů.
Sue Ellen Ewing napsal(a):Už vidím ty fronty u samoobslužných pokladen v Lidu, jak tam VIP klienti Rajfky markují lahváče po jednom a kupují je na dluh, aby splnili limit minimálně 10 plateb kreditkou na každém ze všech svých účtů.
Kreditní karta neznamená založení nového běžného účtu...tedy pokud máš jeden exkluzivní účet a k tomu ještě kreditku, tak stále se podmínka počítá jako součet všech karet 10 a víc...